Julianne Donaldson: Blackmoore

, by Kristina

Fülszöveg:
Kate ​​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly áldozatok árán tanulja meg, hogy a szívére kell hallgatnia.
„Lebilincselően hangulatos. leíró részek, a vibráló feszültség és a fordulatos cselekmény teljesen magukkal ragadják az olvasót.” (Publishers Weekly)


Kate évek óta arra vágyik, hogy Blackmoore-ba utazhasson, annyira a rögeszméjévé vált, hogy az ajándékba kapott ház makettjének és Harry mesélésének köszönhetően szinte fejből ismeri a ház minden zugát. És amikor elérkezett az idő, a lehetősége arra, hogy végre elindulhasson Blackmoore-ba, nehézséget gördítettek elé. Kate édesanyja rengeteg kellemetlenséget okozott a lánynak, annyira sok volt, hogy néha le kellett tennem. Miközben a cselekményben nagy hatással volt rám a könyv vége, ahogy egyre jobban közeledett egymáshoz Harry és Kate. 

Az írónő Edenbrooke című könyvét imádtam, minden pillanatában élveztem, míg a Blackmoore egy kissé megingatott. A történet egyedisége különösen tetszett, a cselekmény hol pörgősebb, hol lassú volt. Nem tudom pontosan hogyan lehet, de néha a szereplőket éreztem a könyv gyenge pontjának, talán azért lehet, mert szívem szerint felpörgettem volna őket. Nem tehetek róla, de utálom az üres köröket, na és a túlzott naivitást, a felesleges gonoszságot.  

Az írónő nagy tehetséggel ír, ezt nem is tagadom, mert olvasás közben nagyon sok érzelmet keltett bennem a története. Lehet pár év múlva újraolvasáskor teljesen máshogy fogom látni a karakterek döntéseit, az is lehet, nekem most csak pörgősebb történethez lett volna kedvem. 

Kate karakterében tetszett a határozottsága, csak épp a túlzott csökönyös viselkedése miatt keltett bennem olykor negatív érzelmeket. Egyszer éreztem benne a küzdőszellemet, majd hirtelen eltűnt és feladta. Nekem a romantikus akkor romantikus, ha érzem a késztetést a szereplőkben az iránt, hogy ha nincs is remény, tegyenek még egy utolsó próbát. Míg Harry végig levett a lábamról, ő volt az igazi meglepetés, az ő szemszögéből kellett volna írni a történetet, akkor most rengeteg sóhajtozó hölgy imádná. :)

A könyv nagyon nagy siker lenne szerintem, ha egy-két dolgot máshogy alakít az írónő, persze így is tetszett, de valamiért most leginkább csak a negatívabb észrevételeimet tudtam nektek felsorolni, pedig simán 4 csillagot adtam az egészre. 


Eredeti cím: Blackmoore
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 344
Fordító: Molnár Edit
ISBN: 9789633997390


Julianne Donaldson az Edenbrooke-kal mindenkit elvarázsolt. Az a történet bájos volt és szeretnivaló, így a Blogturné Klub tagjai nagy elvárásokkal vágtak bele az újabb regénybe - ami a közhiedelemmel ellentétben nem folytatás.
De vajon ezt is szerettük annyira, mint az Edenbrooke-ot? Tarts velünk hét állomásos turnénkon, és derítsd ki! És ha ügyes vagy, a három Blackmoore kötet egyike is a Tiéd lehet.


10.06. CBooks
10.08. Kristina blogja
10.14. Dreamworld
10.16. Insane Life


A regényben fontos szerepet kap egy énekesmadár és India is. Arra gondoltunk, ötvözzük ezt a kettőt, és Indiába invitálunk minden ifjú ornitológust. 
Azaz: a turné minden állomásán megtaláljátok egy Indiában is élő madár fotóját, és nincs más dolgotok, mint kitalálni, pontosan melyik madárfajról van szó. 
A helyes megfejtők közül 3 szerencsés a könyv egy példányával lesz gazdagabb. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






a Rafflecopter giveaway

0 comments: